top of page

Driftcursussen

Een driftcursus bij driftsport.nl is een cursus ultieme voertuigbeheersing! Wij leren je om de auto onder de meest extreme omstandigheden onder controle te houden en precies daarheen te laten gaan waar jij wil. En dan natuurlijk dwars!


We bieden twee verschillende driftcursussen aan; de basiscursus voor de beginnende drifter en de gevorderde driftcursus voor de ervaren bestuurder. Bij beide cursussen kun je deelnemen in je eigen auto of in een speciaal voor driften geprepareerde BMW van driftsport.nl


Bij de basiscursus is het doel de basisbeginselen van het driften onder de knie te krijgen en de beleving van het dwars gaan met een auto voor het eerst te ervaren.


Bij de gevorderde driftcursus ligt de nadruk op zo veel mogelijk rij-tijd en zo veel mogelijk lol! We bouwen een uitdagend parcours waarbij snelle en scherpe bochten elkaar afwisselen. Gedurende de dag wordt het parcours meerdere malen aangepast en kan iedereen zijn drifttechnieken perfectioneren.

Alle geplande cursussen kun je vinden in onze agenda.

DSC_7266.jpg
Anchor basis driftcursus

Basis driftcursus

Bij de basiscursus is het doel de basisbeginselen van het driften onder de knie te krijgen en de beleving van het dwars gaan met een auto voor het eerst te ervaren.


Er wordt gestart met een theoretische introductie door een ervaren drifter waarin wordt uitgelegd hoe je de auto dwars kunt laten gaan, en ook onder controle kunt blijven houden. Tevens behandelen we de veiligheidsregels. Hierna zul je direct de auto instappen om het driften in de praktijk te gaan ervaren.
 

Er worden verschillende oefeningen gedaan waarvan de moeilijkheid gedurende dag zal worden opgevoerd. Aan het einde van de basiscursus zal een parcours met meerdere bochten worden uitgezet om alles wat eerder op de dag geleerd is toe te passen!


Programma
De cursus duurt ca. 4 uur. Je kunt je inschrijven voor een ochtend of middag-sessie.


08.30u – 09.00u  Theorie/veiligheidsbriefing
09.00u – 10.30u  Enkele linker/rechterbocht driften
10.30u – 12.00u  Parcours driften
12.00u – 12.30u  Evaluatie/uitreiken certificaat


De middag-sessie loopt van 13.00u – 17.00u en heeft hetzelfde programma.

Bekijk de eerstvolgend geplande basis driftcursus in de agenda.
 

Prijzen 

Deelname met eigen auto: €200,- per auto
(geen extra kosten voor meerdere bestuurders)


Deelname met Driftsport BMW: €375,- per persoon

Je deelt een auto met een mede-cursist
Alle bedragen zijn inclusief 9% BTW en alle bijkomende kosten zijn inbegrepen.
 

Banden te huur !
Als je met een eigen auto deelneemt en je hebt geen geschikte driftbanden, dan kun je die bij ons huren. Voor de basiscursus kost dat €35,- voor een ochtend of middag. De banden liggen op velg en zijn beschikbaar voor (bijna) alle type BMW’s (15″ en 18″, 5-gaats) en BMW e30 (15″, 4-gaats).

Gevorderde driftcursus

Anchor gevorderde driftcursus

Bij de gevorderde driftcursus ligt de nadruk op zo veel mogelijk rij-tijd en zo veel mogelijk lol op een veilige manier! We bouwen een uitdagend parcours waarbij snelle en scherpe bochten elkaar afwisselen. Gedurende de dag wordt het parcours meerdere malen aangepast en kan iedereen zijn drifttechnieken perfectioneren.


Ook tijdens deze driftdagen zijn meerdere instructeurs aanwezig om iedereen te helpen waar nodig. Alle instructeurs hebben uitgebreide drift-ervaring en kunnen je de fijne kneepjes van het driften bijbrengen.


Programma
Alle deelnemers rijden in 1 groep.


10.00u – 10.15u Ontvangst
10.15u – 10.30u Briefing
10.30u – 15.30u Driften

Bekijk de eerstvolgend geplande gevorderde driftcursus in de agenda.


Prijzen
Deelname met eigen auto: €270,- per auto

Deelname met Driftsport BMW: €795,- per auto

(geen extra kosten voor meerdere bestuurders)
Alle bedragen zijn inclusief 9% BTW.


Banden te huur !
Als je met een eigen auto deelneemt en je hebt geen geschikte driftbanden, dan kun je die bij ons huren. Voor een hele driftdag kost dat €60,-. De banden liggen op velg en zijn beschikbaar voor (bijna) alle type BMW’s (15″ en 18″, 5-gaats) en BMW e30 (15″, 4-gaats).

bottom of page